Woonbestuur

Op 6 januari 2010, ongeveer een jaar na de oplevering van Casa Confetti, was het dan zover: het woonbestuur Casa Confetti werd opgericht! Het woonbestuur heeft als doel activiteiten te organiseren voor de bewoners, ideeën te ontwikkelen die het woon- en leefklimaat in de flat kunnen verbeteren, en de belangen van de bewoners te behartigen bij de verhuurder SSH en andere partijen zoals de universiteit en de gemeente.

Daarom organiseert Casa Confetti regelmatig bestuursvergaderingen (waaraan je als bewoner altijd een keer een bezoek kunt brengen) en probeert het twee keer per jaar algemene bewonersvergaderingen te organiseren, waar alle bewoners zijn uitgenodigd om onder andere de financiën en zaken die iedereen aangaan, te bespreken. Het woonbestuur vergadert ook ten minste tweemaal per jaar met SSH. Daarnaast is er vrijwel continu informeel contact met medewerkers van SSH. Hoe het woonbestuur functioneert is vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

Het woonbestuur ontvangt twee geldstromen. Ten eerste zijn er de participatiegelden van SSH, waar we bestuurskosten en allerlei kleine zaken van kunnen financieren. Verder draagt elke bewoner € 1,- per maand bij aan het woonbestuur d.m.v. de servicekosten. Dit geld kan aan grotere projecten, zoals feesten, worden besteed. Niet gebruikte bewonersgelden worden in de servicekostenverrekening teruggegeven aan de bewoners. Uiteraard worden de financiën altijd verantwoord in bewonersvergaderingen.

Het woonbestuur maakt elk jaar een klein verslagje met een overzicht van de financiën en activiteiten. Verder houdt het woonbestuur de bewoners op de hoogte van relevante zaken via nieuwsbrieven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com