Wonen in Casa Confetti

Casa Confetti is een studentencomplex van SSH op de Uithof in Utrecht. In het gebouw vind je 257 zelfstandige wooneenheden (1-kamerappartementen), 14 wooneenheden voor 4 studenten en 20 wooneenheden voor 3 studenten. De 3-eenheden zijn bij de oplevering van Casa Confetti weggegeven aan vriendengroepen. Het is nu niet meer mogelijk om je als vriendengroep aan te melden voor zo’n 3-eenheid. Je moet, net zoals bij de 4-eenheden, gewoon hospiteren.

Ben je geïnteresseerd in wonen in Casa Confetti? Meld je dan aan bij SSH, maar reken hierbij op een wachttijd van minstens een jaar (en misschien wel langer voor de zelfstandige eenheden)! Je vindt dus met name ouderejaars in Casa Confetti. Tot die tijd zul je je heil moeten zoeken in andere panden of tijdelijke kamers van SSH, de particuliere sector, of thuis bij je ouders.

Kijk voor meer info over huren en hospiteren op www.sshxl.nl of vind direct meer informatie over Casa Confetti op de website van de SSH over Casa Confetti.

10 gedachten over “Wonen in Casa Confetti”

 1. ik vroeg me af of er nog kamers vrij zijn bij casa confetti omdat ik de kamers er nu niet meer tussen zie staan op de site van ssh.

  met vriendelijke groet,
  Sara Scholten

  1. Beste Sara,

   Het klopt inderdaad dat er niet altijd woningen beschikbaar zijn. Deze komen alleen op de SSH site als er een bewoner weggaat. Voornamelijk rond de zomerperiode en kerstperiode zijn er veel wisselingen, dus dan zullen er vaker woningen van ons complex erop staan. Ik zie dat er op dit moment wel een kamer staat die per 3 juni vrijkomt. Succes met het vinden van een kamer!

   Met vriendelijke groet,
   Karin van Trijp
   Woonbestuur Casa Confetti

 2. Harstikke bedankt voor uw reactie! Nu is er nog een dingetje waar ik tegenaan loop, want ik ben 18 jaar en ik heb zo net gereageerd op een kamer van de casa-confetti. Nu is mijn vraag alleen wrm er staat dat je alleen huurtoeslag kan krijgen als je 23 jaar of ouder bent. Deze woning is namelijk echt precies wat ik zoek alleen ik hoopte erg dat ik óók huurtoeslag zou kunnen krijgen.

  Met vriendelijke groet,
  Sara Scholten

  1. Beste Sara,

   Ik denk dat dit komt, omdat voor personen van 18 t/m 22 jaar een andere maximale rekenhuur (namelijk max. 409,92 euro) geldt dan voor personen van 23 jaar en ouder (max 710,68 euro), om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. Het bedrag bij de kamers ligt hoger dan 409,92 euro, dus waarschijnlijk verklaart dat waarom je niet in aanmerking kan komen voor huurtoeslag. Maar als je het echt zeker wilt weten hoe het zit, dan adviseer ik je om contact op te nemen met de SSH en/of Belastingsdienst. Mocht je niet in aanmerking komen voor huurtoeslag en dat daardoor de huurprijs te hoog voor je wordt, dan kun je evt. ook nog op kamers in ons complex reageren waarbij je met 2 of 3 andere studenten woont. Bij deze kamers krijg je geen huurtoeslag, maar deze zijn wel goedkoper omdat je sanitair en keuken met anderen deelt. (Alleen is de beschikbaarheid van deze kamers ook afhankelijk van wanneer een bewoner gaat verhuizen, voordat ze op de website van de SSH komen).

   Met vriendelijke groet,
   Karin van Trijp
   Woonbestuur Casa Confetti

 3. Hoi!

  Ik vraag me af of waar je je kan aanmelden voor de wachtlijst van een appartement van CC. Kan iemand mij hiermee helpen?

  Met virnedelijke groet,

  Christiaan

 4. Hallo,

  Ik vroeg me af of samenwonen in een zelfstandige woning in dit gebouw mogelijk is. Op de website van SSHXL staat dat je of een studio met gemeenschappelijke ruimte(dus exclusief keuken etc.) van 30 vierkante meter moet hebben of een apartement met 2 of meer kamers. Ik kan op deze website niet zo goed zien of deze zelfstandige woningen hieraan voldoen.

  Met vriendelijke groet,
  Tessa Janssen

  1. Dag Tessa,

   Voor jou is het waarschijnlijk te laat, maar hopelijk heeft iemand anders er nog wat aan 🙂
   Het is toegestaan om samen te wonen in een studio in Casa Confetti. Er zijn helaas geen grotere kamers voor stellen in ons gebouw.

   – Axel

 5. Hallo, ik vroeg mij af wat de afmetingen zijn van de zelfstandige studios met een oppervlakte van 30 m2. Deze kan ik niet vinden op deze site of op die van de ssh.

  1. Dag Berend,

   De precieze afmetingen verschillen per studio.
   Zodra je het huurcontract hebt getekend, kun je via Mijn SSH” een plattegrond van je studio downloaden.

   – Axel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *