Casa Confetti

Casa Confetti is een studentencomplex van SSH op de Uithof in Utrecht. Het gebouw werd eind 2008 opgeleverd. Het bijzondere ontwerp – confetti zit niet voor niets in de naam – is van architectenbureau Marlies Rohmer. In het gebouw vind je 257 zelfstandige wooneenheden (1-kamerappartementen), 14 wooneenheden voor 4 studenten en 20 wooneenheden voor 3 studenten.

Daarnaast zijn er bedrijfjes gevestigd in Casa Confetti. Deze vind je op de eerste 4 verdiepingen in de voorpoot (aan de kant van de busbaan). Er zit een medisch centrum met ondermeer een huisarts, een kapper waar je je goedkoop kunt laten knippen door oefenende kappersstudenten onder begeleiding van een docent, en het kennisinstituut Lesi. Ook vind je hier de ruimte van het woonbestuur (‘het bestuurshok’), waar de spullen voor de uitleen kunnen worden opgehaald en teruggebracht en waar het grootste deel van de bewonersvergaderingen en borrels worden gehouden.

Verder zijn markante eigenschappen van Casa Confetti de schommel voor de voordeur en het dakterras op de 15e verdieping.

De SSH-pagina over Casa Confetti
Het Wikipedia-artikel over ons.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com